image_pdfimage_print

Hotell, lodger och camper

TANZANIA

Lodger och camper under safari (klicka på namnet på lodgen för mer info)

Kia Lodge

2-Kia2 2-Kia1Vid ankomst med Turkish Airlines är de ankomst efter midnatt och då använder vi oftast Kia Lodge som ligger nära Kilimanjaro International Airport.


Kudu Lodge

1-kudu2 1-kudu1 1-kudu3

Kudu Lodge ligger i byn Karatu mellan Lake Manyara och Ngorongoro och används ofta efter första safaridagen vid besök av Lake Manyara. Här finns stora härliga rum.


Bougainvillea Safari Lodge

Bougainvillea Safari LodgeBougainvillea Safari Lodge Bougainvillea Lodge ligger i byn Karatu och används oftast efter första safaridagen vid besök i Lake Manyara. En trevlig och prisvärd lodge med stora rum.

 


Serengeti Wilderness Camp (Serengeti National Park)

TZ-Serengeti-Wilderness 1-wilderness2Serengeti Wilderness är den boendealternativ som vi oftast använder i Serengeti. I tälten finns riktiga sängar och det finns toalett och dusch i varje tält. Campen ligger mitt ute på savannen i centrala Serengeti. Vid campen finns ett restaurangtält samt en lobby. Nattetid hör man ofta lejon och hyenor.


Ngorongoro Widlife Lodge (Ngorongoro Crater)

Ngorongoro Wildlife LodgeNgorongoro Wildlife Lodge ligger precis på kraterkanten till Ngorongoro Crater med fantastisk utsikt. Denna lodge är mer som ett vanligt hotell vilket både kan vara en fördel och nackdel. Själva safarikänslan försvinner till viss del men det kan också kännas skönt att bo här efter att ha bott i tält. Vi använder framför allt denna lodge på grund av den fina utsikten.


Rhino Lodge (Ngorongoro Conservation Area)

TZ-Rhino-Lodge4 TZ-Rhino-Lodge3 TZ-Rhino-Lodge1

Rhino Lodge ligger en bit från kratern och är en enkel men en trevlig och prisvärd lodge. Den ger lite mer safarikänsla jämfört med Ngorongoro Wildlife Lodge och ingår oftast i våra billigare paket. Det är ofta man ser vilda djur precis vid lodgen, t ex elefanter, bufflar och vattenbockar.


 

Hotell på Zanzibar

Breezes Beach Club & Spa (sydöstra Zanzibar) *****

Breezes1 Breezes2 Breezes3

Breezes är ett femstjärnigt hotell som vi använder ofta. Det är mycket bra service. Hotellanläggningen är stor och det finns cirka 100 rum. Här finns spa och ett par olika restauranger. Breezes satsar mycket på romantik men fungerar också utmärkt för barnfamiljer. Det finns däremot endast en villa och resten är dubbelrum där det får plats extrasäng men däremot inte några familjerum. Är det en familj på exempelvis fyra stycken med mindre barn så är det ett mindre bra alternativ. Breezes Beach Club & Spa ligger alltid i topp bland de bästa hotellen på Zanzibar och har fått många utmärkelser.


 

Zanzibar Retreat Hotel (nordöstra Zanzibar – Matemwe) ***+

2-retreat3 2-retreat2 2-retreat1

Zanzibar Retreat Hotel är ett mindre hotell på nordöstra Zanzibar. Det ligger vid en fin strand som inbjuder till långa promenader och här finns oftast inte så många turister på stranden jämfört med t ex Nungwikusten. Hotellet har mycket bra service. Det finns två rum (Executive) med havsutsikt och egen balkong/terrass men hotellet ligger precis vid stranden så även om övriga rum inte har direkt havsutsikt så är det bara några meter till stranden. Hotellet ligger nära Mnemba Atoll där det är fint att snorkla och dyka och det finns dykcenter i närheten.


 

Double Tree by Hilton (Nungwikusten på norra Zanzibar) ****

Private Beach Hotel pool Queen Room Seaview

Double Tree by Hilton är ett större hotell som ligger vid Nungwikusten. Det finns gott om andra hotell och restauranger i närheten. Det är en fin strand och den här delen av ön är den bästa för att simma i Indiska Oceanen och är inte lika påverkat av tidvattnet som andra delar av ön. Vi använder ofta hotellet till våra gruppresor.

Menu