image_pdfimage_print

Två berg på två veckor i Tanzania (paketresa)

I priset ingår vandring på Tanzanias näst högsta berg, Mount Meru med sina  4 566 meter. Fyra dagar och tre övernattningar. Därefter har ni två övernattningar i Arusha innan ni påbörjar vandringen på Afrikas högsta berg Mount Kilimanjaro, 5 895 meter. Ni vandrar på Machameleden med fem övernattningar i tält. Helpension ingår under hela resan. Priset är räknat på avresa med Ethiopian Airlines, Qatar Airways eller KLM.  Ethiopian Airlines har vanligtvis stabilare priser även under högsäsong (juli och december). Ethiopian Airlines flyger endast från Stockholm medan KLM flyger från såväl Stockholm, Köpenhamn som Göteborg.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50, email info@kilimanjarosafari.se

 

merumountain1bergsvandring13bergsvandring16

Reskod: TZ-T4

Reslängd: 14 dagar

Pris

DETALJBESKRIVNING

DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport

Det är möjligt att lägga till en acklimatiseringsdag före vandringen och göra en utflykt till Kinukamori vattenfall. Det kostar 1 250 kr för en extra dag med helpension och utflykt.

Mount Meru (4 dagar/3 nätter)

Medan det finns flera olika leder upp till toppen på Mt Kilimajaro så finns det endast en led upp till toppen på Mount Meru, Momela Route. På Mount Meru är även en beväpnad guide från nationalparken med under hela vandringen. Det kan finnas både bufflar och elefanter mycket högt upp på berget. Mt Meru är det nästa högsta berget i Tanzania. Det är ganska många som vandrar upp till toppen på Mt Meru som en förberedelse inför vandring upp till toppen på Mt Kilimanjaro. Det ger en bra acklimatisering.

merumountain10 merumountain3 merumountain11

DAG 3 – Mount Meru Park Gate-Mariakamba Hut (2 591 meter)

DAG 4 – Mariakamba – Saddle Hut (3 505 meter)
DAG 5 – Saddle Hut – toppen - Saddle Hut
DAG 6 – till parkentrén och transport till Arusha
DAG 7 – avkopplingsdag i Arusha

Mount Kilimanjaro – Machameleden (Machame Route)

Machameleden anses vara en av de vackraste lederna på Mount Kilimanjaro. Det är boende i tält till skillnad från Maranguleden där övernattningarna är i hyttor.

DAG 8 – Machame Hut (3 000 meter)
DAG 9 – Shira Cave (3 840 meter)
DAG 10 – Barranco Camp (3 950 meter)

 

DAG 11 – Barafu Hut (4 600 meter)

Det är möjligt att lägga in en extra acklimatiseringsdag här och dela upp etappen i två delar och övernatta första natten vid Karanga Valley. En extra acklimatiseringsdag kostar 1 500 kr per person.

DAG 12 –Uhuru Peak (5 895 meter)

TZ-Kilimanjaro-UhuruSista biten mot toppen börjar normalt sett vid midnatt där ett viktigt delmål är Stella Point där ni vilar lite innan ni fortsätter till toppen, Uhuru Peak. Sista biten från Stella Point tar cirka en timme. Efter lite avkoppling på toppen där ni även få se soluppgången påbörjar ni nedstigningen via Mweka Route till Mweka Hut på 3 100 meters höjd. Det är ofta blåsigt och mycket kallt uppe på toppen. Ni går först tillbaka till Barafu Hut där ni får lite förfriskningar innan ni fortsätter till Mweka Hut.

Ni kommer att vara mycket trötta efter dagens långa vandring som tar ca 12-15 timmar och totalt ca 30 kilometers vandring. Det tar ca 6 timmar att nå toppen och därefter 5 till 6 timmar att nå Mweka Hut.

På Machame Route går man inte tillbaka på samma led som vandringen upp till toppen.

DAG 13 – till Arusha och Karama Lodge

DAG 14 – hemresa
Menu