image_pdfimage_print

Bröllopsresa – 3 dagars safari i Tanzania och 5 dagar på Chapwani Private Island utanför Stenstaden på Zanzibar

ZNZ-Chapwani1ZNZ-Chapwani4Bowker_6

Reskod: TZ-22

Antal resdagar: 11

Avresa varje vecka från Stockholm och Köpenhamn

PRISEXEMPEL:

Pris per person för två personer som reser tillsammans:        från 27 300 kr (inkl flyg och flygskatt)

Notera att det kan tillkomma högsäsongstillägg under jul och nyår. Är ni fler som vill resa tillsammans så blir priset billigare.

SAMMANFATTNING:

Bröllopsresa med Tanzania och Qatar. En övernattning på Karama Lodge i Arusha före safarin. 3 dagars safari i Tanzania i Tarangire National Park, Ngorongoro Crater samt Lake Manyara. 5 övernattningar på den exklusiva ön Chapwani Private Island som ligger 15 minuter med båt från Stenstaden på Zanzibar. Där finns endast 5 stycken bungalows på hela ön. På hemresan övernattar ni i Doha (Qatar). Vid ankomst till Arusha välkomnas ni med mousserande vin och färsk frukt.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50, email info@kilimanjarosafari.se.

DETALJBESKRIVNING

DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport

Avresa dag 1 mKarama Lodgeed Qatar Airways från Stockholm eller Köpenhamn vid 16-tiden. Mellanlandning i Doha (Qatar) före midnatt med avresa ca kl 02:00. Ankomst till Kilimanjaro International Airport vid 9-tiden. Ni hämtas på flygplatsen och har sedan en lugn dag i Arusha på Karama Lodge där ni också träffar er safariguide under eftermiddagen och får en genomgång av de kommande dagarnas safari.

SAFARI

DAG 3 – Tarangire National National Park

Toyota LandcruiserEfter frukost åker ni från Arusha till Tarangire. Det tar cirka 2,5 timmar med jeep. Ni åker i en egen safarijeep med en av våra safariguider som följer er under alla safaridagar. Ni är inte beroende av andra jeepar utan lägger upp dagarna tillsammans med er safariguiden. Buteljerat vatten ingår liksom kaffe och/eller te i jeepen. Under safarin har ni med er picknicklunch som ni äter på en av de rastplatser som finns i parken eller i jeepen om ni hellre föredrar det.

TZ-Tarangire-baobabTZ-Tarangire2TZ-Tarangire1

 

 

Det utmärkande för Tarangire National Park är framför allt de stora elefanthjordarna samt många baobabträd som är verkligen speciella. Det ser ut som om träden växer upp och ner. Det är en vacker park. Genom parken rinner Tarangirefloden och under torrperioden lockar floden många djur som samlas eftersom floden är den enda permanenta vattenkällan. .

Middag och övernattning på Roika Tented Lodge (eller alternativt Maramboi Tented Lodge) som båda ligger precis utanför parken. Här bor ni i stora permanenta tält med riktiga sängar och egen toalett och dusch. Det finns en restaurang vid campen och även en swimming pool.

TZ-Roika1TZ-Roika2TZ-Roika3

 

 

 

 

DAG 4 – Ngorongro Crater

noshrning-vitbuffelelefant

Ngorongorokratern är världens största caldera. Där finns en stor koncentration av djurarter där gnuer dominerar men det finns även gott om bufflar, gaseller, zebror, vårtsvin och babianer. Elefanter finns i skogen medan giraffer saknas helt i kratern. Tack vare den stora mängden bytesdjur finns även många rovdjur som exempelvis lejon och hyenor. I kratern kan man ha tur att under en och samma dag se big five, det vill säga elefant, lejon, leopard, buffel och noshörning.

Efter dagens djurskådning åker ni till byn Karatu. Middag och övernattning på Ngorongoro Farm House som ligger ca 30 minuter från Ngorongoro Conservation Area. Det är vackra omgivningar och stora härliga rum.

TZ-ngorongoro-farm-house1TZ-ngorongoro-farm-house2

TZ-ngorongoro-farm-house3

DAG 5 – Lake Manyara National Park/till Zanzibar

Tidig djurskådning i Lake Manyara där ni kommer att ha en halvdags safari innan ni fortsätter med flyg till Zanzibar. Precis efter entrén finns den normalt sett mycket babianer.

1-tarangire2babianer i Lake ManyaraGiraff i Serengeti

 

 

I Lake Manyara finns dessutom buskbock, impala och elefant. På grässlätterna kan man se buffel, gnu, zebra och giraff. En bit från grässlätten finns en liten akaciaskog där det finns möjlighet att få se de berömda trädklättrande lejonen även om det skall till en del tur att se lejonen.

Parken har ett rikt fågelliv med mer än 400 identifierade arter och här finns även flodhästar.

Strax före lunch åker ni till Arusha Airport för inrikesflyget till Zanzibar. Flygtiden är drygt en timme. Ni hämtas på flygplatsen på Zanzibar och åker sedan båt från Stenstaden till Chapwani Private Island. Båtturen tar cirka 15 minuter och det tar endast cirka 20 minuter från flygplatsen till Tembo Hotel där båten utgår ifrån.

ZANZIBAR

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias norra kust är ett populärt badresmål med vita stränder, palmer och varmt badvatten, liksom goda möjligheter till snorkling, dykning och havsfiske. Stränderna och havet är Zanzibars huvudattraktion.

DAG 5-10  Chapwani Private Island med helpension

5 övernattningar på Chapwani Private Island. det finns endast fem bungalows på ön och det är mycket bra och personlig service. Ön är omgiven av korallrev. Chapwani satsar mycket på att vara så miljövänliga som möjligt och den swimmingpool som finns är fylld med saltvatten för att inte störa ekosystemet. Det har egen grönsaksodling på ön. Det är ett riktigt exklusivt boende och det är endast de som bor på ön som får vistas där. Varje bungalow har egen terrass med havsutsikt. Inredningen är elegant men enkel.

ZNZ-Chapwani1ZNZ-Chapwani4ZNZ-Chapwani3

ZNZ-Chapwani2ZNZ-Chapwani5

 

 

 

 

Det är även möjligt med bröllop på Chapwani Private Island. De tar då hand om allt praktiskt och ni kan få ett romantiskt bröllop på stranden.

DAG 10 – hemresa

Inrikesflyg från Zanzibar till Dar Es Salaam där ni fortsätter med Qatar Airways kl 13.25. Ni anländer till Doha vid 18-tiden och efter visum och passkontroll får ni transport till Doha där ni övernattar på ett hotell och har tid att se er omkring i Doha.

Avresa från Doha efter frukost (dag 11). Transport ingår till flygplatsen. Ankomst till Stockholm eller Köpenhamn under eftermiddag.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Tanzania inklusive flygskatt (inklusive stopp med två övernattningar i Qatar på hemresan)
 • 1 övernattning på Moivaro Lodge (ankomstdagen)
 • 3 dagars safari (med 2 övernattningar) enligt specifikation med helpension
 • Transport till/från flygplatser i Tanzania
 • Inrikesflyg Kilimanjaro/Arusha-Zanzibar
 • 5 övernattningar på Chapwani Private Island utanför huvudön Zanzibar med helpension
 • Inrikesflyg mellan Zanzibar och Dar Es Salaam
 • En övernattning Doha (Qatar) på hotell som Qatar Airways väljer (brukar vara fyrstjärniga hotell).
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum i Tanzania och Qatar
 • Eventuell tvätt av kläder
 • Dryck till maten på hotellen
 •  Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu