image_pdfimage_print

Bröllopsresa – 5 dagars safari i Tanzania och 7 dagar på Zanzibar

TZ-breezes2Breezes3Kallin-4

Reskod: TZ-20

Antal resdagar: 13 (varav 12 dagar i Tanzania)

Avresa varje vecka från Stockholm eller Köpenhamn

PRISEXEMPEL:

Pris per person för två personer som reser tillsammans:        från 37 900 kr (inkl flyg och flygskatt)

Notera att det kan tillkomma högsäsongstillägg under jul och nyår. Är ni fler som vill resa tillsammans så blir priset billigare.

SAMMANFATTNING:

5 dagars safari i Tanzania med 5 övernattningar i Lake Manyara, Serengeti samt Ngorongoro Crater. Flyg till Zanzibar med 6 övernattningar på femstjärniga Breezes Beach Club & Spa som satsar mycket på romantik och bra service. Under safarin har ni egen safarijeep med en av våra safariguider. Vi ankomst till Arusha välkomnas ni med mousserande vin och färsk frukt.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50, email info@kilimanjarosafari.se.

DETALJBESKRIVNING

DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport

Avresa dag 1 med Qatar Airways från Stockholm eller Köpenhamn vid 16-tiden. Mellanlandning i Doha (Qatar) före midnatt med avresa ca kl 02:00. Ankomst till Kilimanjaro International Airport vid 9-tiden. Ni hämtas på flygplatsen och har sedan en lugn dag i Arusha på Moivaro Lodge där ni också träffar er safariguide under eftermiddagen och får en genomgång av de kommande dagarnas safari.

Arusha-moivaro2

Arusha-moivaro1Arusha-moivaro3

 

För mer information, se http://moivaro.com/lodges/tanzania/moivaro-lodge/

 SAFARI

DAG 2 – Lake Manyara National Park

Efter en lugn och avkopplande morgon efter den sena ankomsten åker ni mot nationalparkerna vid 10-tiden. Ni åker i en privat safarijeep med uppfällbart tak. Det tar cirka 2 timmar från Arusha till Lake Manyara. Precis efter entrén finns den normalt sett mycket babianer.

babianer i Lake Manyara

Elefanter i Lake ManyaraI Lake Manyara finns dessutom buskbock, impala och elefant. På grässlätterna kan man se buffel, gnu, zebra och giraff.

En bit från grässlätten finns en liten akaciaskog där det finns möjlighet att få se de berömda trädklättrande lejonen även om det skall till en del tur att se lejonen.

Parken har ett rikt fågelliv med mer än 400 identifierade arter och här finns även flodhästar.

Middag och övernattning på Ngorongoro Farm House som ligger ca 30 minuter från Lake Manyara nära byn Karatu. Det är vackra omgivningar och stora härliga rum.

TZ-ngorongoro-farm-house1TZ-ngorongoro-farm-house2

TZ-ngorongoro-farm-house3

DAG 3 – Serengeti National Park

Färden fortsätter efter frukost från Ngorongoro Farm House till Serengeti. Det kan vara mindre bra grusvägar från Ngorongoro till Serengeti. Ni når Ngorongoro efter cirka 30 minuter och därefter tar det drygt 2 timmar till Serengetis parkgräns. När ni når Serengeti brukar vägarna normalt sett bli något bättre.

Seregeti finns på Unescos världsarvslista och är bland annat berömd för migrationen med stora mängder med gnuer och zebror vandrar mellan Serengeti och Masai Mara som ligger över gränsen till Kenya.

I Serengeti finns många olika rovdjursarter såsom lejon, leopard, gepard, hyena, schakal, krokodil med mera.

Kallin-6

Kallin-7

Kallin-3

 

 

 

 

De tre bilderna ovan är tagna av våra resenärer Jessica Kallin och Lisa Svensson i januari 2013

Middag och övernaBowker_5ttning på Serengeti Wilderness Camp.

Här bor man i permanenta tält med god standard mitt ute på savannen. Det finns riktiga sängar inne i tälten samt egen toalett och dusch.

 DAG 4  – Serengeti National Park

Heldag i Serengeti med ytterligare en övernattning på Serengeti Wilderness Camp.

Vi rekommenderar att ni en av dagarna har en tidig djurskådning i soluppgången. Ni börjar då före frukost och upplever Serengeti när solen går upp. Djuren är aktivare tidig morgon när det inte hunnit bli så varmt. Ni är inte beroende av andra jeepar och åker själva i en egen jeep med en av våra safariguider. Ni lägger upp dagen tillsammans med guiden.

Bowker_6  Bowker_7

 

 

DAG 5  – Serengeti National Park/Ngorongoro

Djurskådning i Serengeti fram till lunch då ni åker till Ngorongoro Conservation Area för middag och övernattning på Ngorongoro Sopa Lodge. Lodgen ligger precis vid kraterna med fantastiskt utsikt. Det är en lodge med hög standard.

TZ-ngorongoro-sopa1TZ-ngorongoro-sopa2TZ-ngorongoro-sopa4TZ-ngorongoro-sopa3

DAG 6 – Ngorongro Crater

noshörning-svart

Elefantmaasai

Ngorongorokratern är världens största caldera. Där finns en stor koncentration av djurarter där gnuer dominerar men det finns även gott om bufflar, gaseller, zebror, vårtsvin och babianer. Elefanter finns i skogen medan giraffer saknas helt i kratern. Tack vare den stora mängden bytesdjur finns även många rovdjur som exempelvis lejon och hyenor.

Efter dagens djurskådning åker ni till byn Karatu där ni övernattar på Ngorongoro Farm House (samma lodge som efter första safaridagen).

DAG 7  –  till Zanzibar

På förmiddagen åker ni till flygplatsen för inrikesflyget till Zanzibar. Flygtiden är drygt en timme. Före ni åker till flygplatsen så har ni möjlighet att besöka ett barnhem eller besöka Monduli Maasai Village. Ni hämtas på flygplatsen på Zanzibar och åker sedan till de sydöstra delarna av Zanzibar. Restiden från flygplatsen är drygt en timme.

ZANZIBAR

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias norra kust är ett populärt badresmål med vita stränder, palmer och varmt badvatten, liksom goda möjligheter till snorkling, dykning och havsfiske.

Stränderna och havet är Zanzibars huvudattraktion, och de flesta hotell ligger med strandnära läge på öns östra och norra halva, som har de bästa stränderna.

DAG 7-13  Breezes Beach Club & Spa med halvpension

Breezes är välkänt för sin service och satsar mycket på romantik. Breezes ligger alltid i topp i olika undersökningar över de bästa hotellen på Zanzibar och har fått flera utmärkelser. På Breezes finns flera olika restauranger att välja mellan. Det finns även ett SPA och dykcenter på denna resort. Det är ett hotell som vi använder ofta. Här finns långa fina sandstränder.

 

Breezes2Breezes1TZ-breezes2TZ-breezes1

I priset ingår boendBreezes3e i DeLuxe rum. Det går att uppgradera till svit eller att bo lite billigare i garden view rum. Dessa rum har ungefär samma standard men ligger lite längre från stranden. Breezes Beach Club & Spa är ett femstjärnigt hotell.

Vi samarbetar med många hotell på Zanzibar och det går förstås att bo på ett billigare hotell på Zanzibar om ni vill få ner priset lite. Vi rekommenderar då Zanzibar Retreat Hotel, Kichanga Lodge eller Ras Michamvi. Det är även möjligt att byta ut Ngorongoro Sopa Lodge under safaridelen och bo på ett billigare alternativ, t ex Rhino Lodge eller Ngorongoro Wildlife Lodge.

DAG 13 – Hemresa

Inrikesflyg från Zanzibar till Dar Es Salaam där ni fortsätter med Qatar Airways kl 18:25. Mellanlandning i Doha (Qatar) vid midnatt och avresa vid 2-tiden. Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm vid 7-tiden på morgonen.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Tanzania inklusive flygskatt
 • 1 övernattning på Moivaro Lodge (ankomstdagen)
 • 5 dagars safari (med 5 övernattningar) enligt specifikation med helpension
 • Transport till/från flygplatser i Tanzania
 • Inrikesflyg Kilimanjaro/Arusha-Zanzibar
 • 6 övernattningar på Breezes Beach Club & Spa med halvpension i Deluxe rum.
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (50 USD)
 • Eventuell tvätt av kläder
 • Dryck till maten på hotellen
 • Lunch på Zanzibar
 •  Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu