image_pdfimage_print

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari samt besök i massajby och  5 övernattningar på Zanzibar

TZ-Monduli2 TZ-Serengeti-lejon Hotel pool

Reskod: G1

Antal resdagar: 14

Avresa från Stockholm eller Köpenhamn med Qatar Airways

PAKETPRIS:

Pris per person:                              28 900 kr – med avresa 14 juni och hemresa 26 juni

29 900 kr – med avresa 12 juli och hemresa 24 juli

28 400 kr – med avresa 2 augusti och hemresa 14 augusti

Barnrabatt:                                        2 600 kr (upp till 14 år)

Enkelrumstillägg:                            4 500 kr

Max antal platser per avresa:        10

Kommande avgångar:                   14 juni, 12 juli och 2 augusti

SAMMANFATTNING:

Boende på Karama Lodge i Arusha vid ankomst. Därefter 5 dagars safari i Tarangire, Serengeti och Ngorongoro Crater. Innan ni flyger till Zanzibar besöker ni Monduli Maasai Village där en av våra anställda är född och uppvuxen och ni får en guidad tur i massajbyn och äter grillad get. Inrikesflyg till Zanzibar med 5 övernattningar på Double Tree By Hilton på norra Zanzibar.  Avresa med Qatar Airways inklusive flygskatt.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50 eller skicka ett email till info@kilimanjarosafari.se.

DETALJBESKRIVNING

DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport

Avresa dag Karama Lodge1 med Qatar Airways vid 16-tiden. Mellanlandning i Doha (Qatar) kl 23 med avresa efter midnatt vid 1-tiden. Ankomst till Kilimanjaro International Airport vid 9-tiden på morgonen. Vi hämtar er på flygplatsen och ni åker sedan vidare till  Karama Lodge som ligger i utkanten av Arusha. Här kan ni koppla av under dagen och njuta av swimmingpoolen och den fina omgivningen. Ni träffar safariguiden under eftermiddagen och får en genomgång av de kommande dagarnas safari.

SAFARI

DAG 3 – Tarangire National Park

Efter frukost åker ni till TarangireToyota Landcruiser National Park vilket tar ca 2,5 timmar från Arusha.

Ni åker i en safarijeep med uppfällbart tak och fönsterplats åt alla. 

Djurskådning i Tarangire National Park. Denna park i norra Tanzania är elefanternas och baobabträdens park. Parken består av nio olika vegetationsområden, från slätt till våtmarker, akacieskog och lummigare områden längs vattendragen. I stora områden i parken finns gott om baobabträd (se bild) som kännetecknas av att det ser ut som om de växer upp och ner.

TarangireGiraff i Serengeti1-serengeti3

Djurlivet är rikt och varierat, och du kan få se t ex större elefanthjordar än i någon av de andra parkerna i norra Tanzania, kattdjur, buffel, impala, gnu, giraff, zebra, tofsörad oryx, giraffantilop med mera.

Middag och övernattning på Roika Tented Lodge som ligger precis utanför parken. Här bor ni i permanenta tält med riktiga sängar samt toalett och dusch i varje tält. Det är stora tält med gott om utrymme.

 TZ-Roika2TZ-Roika1TZ-Roika3

 DAG 4 – Serengeti National Park

Från Tarangire efter frukost till Serengeti. Det brukar vara ganska dåliga grusvägar när ni når Ngorongoro och sedan tills ni når Serengeti. Ni når Ngorongoro efter drygt 1 timme och därefter tar det drygt 2 timmar till Serengetis parkgräns. När ni når Serengeti brukar vägarna bli något bättre.

Seregeti finns på Unescos världsarvslista och är bland annat berömd för migrationen med stora mängder med gnuer och zebror vandrar mellan Serengeti och Masai Mara som ligger över gränsen till Kenya.

I Serengeti finns många olika rovdjursarter såsom lejon, leopard, gepard, hyena, schakal, krokodil med mera.

 TZ-Serengeti-lejon TZ-Serengeti-kikare TZ-Serengeti-hippo

TZ-Serengeti-WildernessMiddag och övernattning på Serengeti Wilderness Camp.

Här bor man i permanenta tält med god standard mitt ute på savannen. Det finns riktiga sängar inne i tälten samt toalett och dusch.

 DAG 5  – Serengeti National Park

Heldag i Serengeti med ytterligare en övernattning på Serengeti Wilderness Camp.

Vi rekommenderar att ni en av dagarna har en tidig djurskådning i soluppgången. Ni börjar då före frukost och upplever Serengeti när solen går upp. Djuren är aktivare tidig morgon när det inte hunnit bli så varmt.

TZ-Serengeti-struts TZ-Serengeti-marabou-stork TZ-Serengeti-zebra

 

 

DAG 6  – Serengeti National Park/Ngorongoro

Djurskådning i Serengeti fram till lunch då ni åker till Ngorongoro Conservation Area för middag och övernattning på Rhino Lodge.

TZ-Rhino-Lodge1 TZ-Rhino-Lodge3TZ-Rhino-Lodge4

DAG 7 – Ngorongoro Crater

TZ-Ngorongoro-flamingo TZ-Ngorongoro-gnu TZ-Ngorongoro-rhino

Ngorongorokratern är världens största caldera. Där finns en stor koncentration av djurarter där gnuer dominerar men det finns även gott om bufflar, gaseller, zebror, vårtsvin och babianer. Elefanter finns i skogen medan giraffer saknas helt i kratern. Tack vare den stora mängden bytesdjur finns även många rovdjur som exempelvis lejon och hyenor.

Efter dagens djurskådning åker ni till byn Karatu som ligger efter Ngorongoro Conservation Area och är en bra utgångspunkt inför nästa dag. Middag och övernattning på Bougainvillea Safari Lodge.

Bougainvillea Safari Lodge moivaro2 Bougainvillea Safari Lodge

DAG 8  – Monduli Maasai Village/till Zanzibar

Efter frukost åker ni vidare mot Arusha men besöker Monduli Maasai Village på vägen. Gabriel, en av våra anställda i Arusha är massaj och detta är den byn han är född och uppvuxen i. Han kommer att guida er i byn och ni får en inblick i hur många massajer lever idag.

TZ-Monduli1 TZ-Monduli2 TZ-Monduli3

 

Ni äter grillad get i massabyn och efter besöket åker ni till flygplatsen för inrikesflyget till Zanzibar. Flygtiden är drygt en timme. Ni hämtas på flygplatsen på Zanzibar och åker sedan till de norra delarna av Zanzibar, till Nungwikusten. Restiden från flygplatsen är drygt en timme.

ZANZIBAR

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias norra kust är ett populärt badresmål med vita stränder, palmer och varmt badvatten, liksom goda möjligheter till snorkling, dykning och havsfiske.

Stränderna och havet är Zanzibars huvudattraktion, och de flesta hotell ligger med strandnära läge på öns östra och norra halva, som har de bästa stränderna.

DAG 8-13  Double Tree By Hilton

Exterior Queen Room Seaview Guest Room Hotel pool Private Beach Ngalawa Restaurant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I priset på Double Tree By Hilton ingår 5 övernattningar och boende i Queen Ocean Facing room med bed&breakfast. Denna rumstyp har privat balkong, havsutsikt. Wifi ingår i priset.

Det går att uppgradera till halvpension eller all-inclusive. Hotellet ligger precis vid havet och det finns många andra restauranger att välja mellan i närheten.

Vi samarbetar med många hotell på Zanzibar och alternativa hotell till Double Tree By Hilton är Zanzibar Retreat Hotel eller Kichanga Lodge. .

DAG 13 – hemresa

Avresa med Precision Air från Zanzibar till Dar Es Salaam kl 15 med ankomst 15:30. Ni fortsätter med Qatar Airways från Dar Es Salaam kl 18:25. Mellanlandning i Doha strax före midnatt med avresa ca kl 01:30. Ankomst till Skandinavien ca kl 06:40. Noter att tiderna varierar en del beroende på om ni reser från Stockholm eller Köpenhamn.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Tanzania inklusive flygskatt
 • 1 övernattning på Karama Lodge (ankomstdagen med lunch och middag)
 • 5 dagars safari enligt specifikation med helpension (5 övernattningar)
 • Besök i Monduli Maasai Village
 • Transport till/från flygplatser i Tanzania
 • Inrikesflyg Kilimanjaro-Zanzibar
 • 5 övernattningar på Double Tree By Hilton i Ocean Facing Room med bed&breakfast.
 • Inrikesflyg mellan Zanzibar och Dar Es Salaam
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (50 USD)
 • Eventuell tvätt av kläder
 • Dryck till maten på hotellen
 • Lunch och middag på Zanzibar
 •  Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin och häften för barnen)
 • Flygplatsskatt på Zanzibar (ca 10 USD per person, det är dock inte alltid som den behöver betalas)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu