image_pdfimage_print

Gruppresa Tanzania med 3 dagars safari och Zanzibar – juni 2013

Reskod: TZ-G2

Antal resdagar: 13 (varav 11 dagar i Tanzania)

Avresa från Stockholm eller Köpenhamn

PRISEXEMPEL:

Pris per person:        23 900 kr (rabatt för barn beroende på ålder)

SAMMANFATTNING:

Gruppresa med ett besök i Monduli Maasai Village och därefter 3 dagars safari i Tanzania i Tarangire National Park, Ngorongoro Crater, samt Lake Manyara. En övernattning i Arusha efter safarin. Flyg till Zanzibar och 5 övernattningar på L’Oasis på södra Zanzibar. På Zanzibar ingår en heldagsutflykt där ni åker ut i båt och tittar och kan simma med delfiner och efter lunch besöker ni Jozani Forest och besöker den röda Colubusapan. Avresa med Turkish Airlines.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50, email info@kilimanjarosafari.se. Du är även välkommen att besöka vår resebyrå på Norregatan 1 i Malmö (vid Drottningtorget)

DETALJBESKRIVNING

Gruppresa Tanzania med 3 dagars safari och Zanzibar – juni 2013

 DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport (24-25 juni)

Avresa med Turkish Airlines den 24 juni kl 11:45 från Stockholm eller Köpenhamn. Mellanlandning i Istanbul kl 16:15 med avresa kl 18:15. Ankomst till Kilimanjaro International Airport efter midnatt kl 01:10. Ni övernattar på Kia Lodge som ligger nära flygplatsen med en fin utsikt över Mount Kilimanjaro. Det finns swimmingpool vid lodgen.

DAG 3 – Besök i massajbyn Monduli Maasai Village (25 juni)

Efter den sena ankomsten har ni en lugn och avkopplande morgon. Vi åker före lunch mot nationalparkerna och stannar till i Monduli Maasai Village som inte ligger så långt från Tarangire.

En av våra anställda i Tanzania är Massaj. Monduli Village är den byn han kommer ifrån. Ni får möta hans föräldrar och andra i byn och de kommer att ge er en liten inblick in hur livet ser ut i en massajby.

Monduli2Monduli

 

 

 

 

Middag och övernattning på Roika Tented Lodge som ligger precis vid Tarangire National Park. Detta är en permanent tältlodge med riktiga sängar, toalett och dusch i varje tält. Det finns swimmingpool vid lodgen.

SAFARI

DAG 4 – Tarangire National Park (26 juni)

Ni åker i en fyrhjulsdriven, safarianpassad, Toyota Landcruiser med uppfällbart tak. Våra anställda guider är från Tanzania och pratar bra engelska. Alla har fönsterplats.

Djurskådning i Tarangire National Park. Denna park i norra Tanzania är elefanternas och baobabträdens park och parken är som allra bäst mellan juli och oktober.

Parken består av nio olika vegetationsområden, från slätt till våtmarker, akacieskog och lummigare områden längs vattendragen. I stora områden i parken finns gott om baobabträd (se bild) som kännetecknas av att det ser ut som om de växer upp och ner med rötterna mot himlen. Djurlivet är rikt och varierat, och du kan få se t ex större elefanthjordar än i någon av de andra parkerna i norra Tanzania, kattdjur, buffel, impala, gnu, giraff, zebra, tofsörad oryx, giraffantilop med mera.

Under eftermiddagen åker ni vidare till Ngorongoro Conservation Area för middag och övernattning på Rhino Lodge. Det är inte ovanligt att det finns vilda djur precis vid lodgen, t ex bufflar och vattenbockar.

DAG 5 – Ngorongoro Crater (27 juni)

Ngorongoro Conservation Area är ett särskilt naturskyddsområde och inte en nationalpark (som t ex Serengeti). Det innebär bland annat att människor får bo där och hålla boskap, men inte bedriva jordbruk. Detta gör det möjligt för massajerna att utnyttja och leva i området, samtidigt som naturen skyddas. Det är ofta man ser massajer som vallar sin boskap även nere i kratern.

Kraterbottnen är i huvudsak platt och öppen, med några få kullar. Där finns en enda skog, en stor sjö, ett par större kärrområden, några rinnande vattendrag och ett antal mindre utspridda vattensamlingar. Kraterns främsta attraktion bland djuren är förmodligen noshörningarna. Kratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörning.

Nere i kratern lever också en dryg handfull stationära lejonflockar. Antalet geparder är tämligen litet, men även om det behövs lite tur för att få se dem ses geparder ganska ofta. Djurlivet i övrigt är relativt brett, med gnuer, zebror, bufflar, elefanter, gaseller, hyenor och schakaler, och en hel del fåglar.

Efter dagens djurskådning åker ni vidare till byn Karatu för middag och övernattning på Kudu Lodge med boende i Serengeti Suites. Karatu ligger inte så långt från Ngorongoro Conservation Area och cirka 30 minuter från Lake Manyara som ni besöker nästa dag.

DAG 6– Lake Manyara (28 juni)

Elefanttätheten i Lake Manyara är normalt sett hög – sju elefanter per kvadratkilometer, vilket sägs vara den tätaste populationen i Afrika. Parken är också känd för sina trädklättrande lejon (klättrar i träd precis som leoparder).

Det första man brukar se i Lake Manyara är babianer som det finns gott om precis efter parkentré. I akacieskogen, parkens södra delar, är det möjligt att se t ex bufflar, giraffer, lejon och zebror, och längs sjöstranden i öster pelikaner, skarvar och storkar. Sjön är en sodasjö, där det bland annat är möjligt att se flamingor.

Efter djuskådningen åker ni till Arusha för middag och övernattning på Karama Lodge som ligger i utkanten av Arusha. Det är en vacker omgivning. Det finns swimmingpool vid lodgen.

DAG 7  –  till Zanzibar (29 juni)

På förmiddagen körs ni till flygplatsen för inrikesflyget till Zanzibar. Flygtiden är cirka en timme. Ni hämtas på flygplatsen på Zanzibar och åker sedan till de södra delarna av Zanzibar. Restiden från flygplatsen är cirka en timme.

ZANZIBAR

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias norra kust är ett populärt badresmål med vita stränder, palmer och varmt badvatten, liksom goda möjligheter till snorkling, dykning och havsfiske.

Stränderna och havet är Zanzibars huvudattraktion, och de flesta hotell ligger med strandnära läge på öns östra och norra halva, som har de bästa stränderna.  Många besökare förlägger även någon eller några dagar till ett hotell i stenstaden, den gamla arabiska stadsdelen i Zanzibars stad på öns västkust.

DAG 7-12  L’Oasis Beach Hotel (halvpension): 29 juni-4 juli

5 övernattningar med halvpension. L’Oasis Beach Hotel ligger vid Kizimkazi på södra Zanzibar.

Här finns stora härliga rum.

Under era dagar på Zanzibar ingår en heldagsutflykt som utgår från Kizimkazi. Det är här det är störst chanser att få se delfiner. Ni åker ut med båt och tittar på delfinerna. Ni åter lunch i byn och åker därefter vidare till Jozani Forest där ni besöker den röda Colobusapan.

DAG 12  till Dar Es Salaam (4 juli)

Turkish Airlines flyger inte direkt från Zanzibar utan avresan är tidig morgon. Ni flyger därför inrikes från Zanzibar till Dar Es Salam (kvällsflyg). Flygtiden är 30 minuter. Ni har sedan tillgång till hotellrum på Transit Hotel nära flygplatsen i Dar Es Salaam. Middag ingår.

DAG 13 – Hemresa (5 juli)

Avresa med Turkish Airlines kl 03:45. Mellanlandning i Istanbul kl 10:50 med avresa kl 14:00. Ankomst till Stockholm eller Köpenhamn kl 16:30.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Tanzania inklusive flygskatt
 • 1 övernattning på Kia Lodge (ankomstdagen) med helpension
 • besök i Massajbyn Monduli Maasai Village.
 • 3 dagars safari enligt specifikation med helpension
 • 1 övernattning på Karama Lodge  (med helpension), efter safarin
 • Transport till/från flygplatser i Tanzania
 • Inrikesflyg Kilimanjaro-Zanzibar
 • 5 övernattningar på L’Oasis Beach Hotel med halvpension.
 • Inrikesflyg Zanzibar-Dar Es Salaam
 • 1 övernattning på Transit Hotel i Dar Es Salaam
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (50 USD)
 • Eventuell tvätt av kläder
 • Dryck till maten på hotellen
 • Lunch på Zanzibar
 •  Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu