image_pdfimage_print

Gruppresa Tanzania med 4 dagars safari och Zanzibar – juni 2013

Reskod: TZ-G1

Antal resdagar: 14 (varav 12 dagar i Tanzania)

Avresa från Stockholm eller Köpenhamn

PRISEXEMPEL:

Pris per person:        28 500 kr (rabatt för barn beroende på ålder)

SAMMANFATTNING:

Gruppresa med 4 dagars safari i Tanzania i Ngorongoro Crater, Serengeti samt Lake Manyara. En övernattning i Arusha efter safarin. Flyg till Zanzibar och 5 övernattningar på Double Tree By Hilton vid Nungwikusten på norra Zanzibar och slutligen en övernattning i Stenstaden på Tembo Hotel. Avresa med Qatar Airways.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50, email info@kilimanjarosafari.se. Du är även välkommen att besöka vår resebyrå på Norregatan 1 i Malmö (vid Drottningtorget)

DETALJBESKRIVNING

Gruppresa Tanzania med 4 dagars safari och Zanzibar – juni 2013

 DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport (24 juni)

Avresa med Qatar Airways den 23 juni kl 15:50 från Stockholm eller Köpenhamn. Mellanlandning i Doha kl 22:55 med avresa kl 02:20. Ankomst till Kilimanjaro kl 09:50. Ni hämtas av safariguiden på flygplatsen och åker förbi vårt kontor i Arusha för lite fika innan ni fortsätter mot nationalparkerna. Det är en timmes resa från flygplatsen till Arusha och därefter cirka 3 timmar till byn Karatu som ligger efter Lake Manyara, inte så långt form Ngorongoro Crater som ni besöker nästa dag. Middag och övernattning på Kudu Lodge. Boende i Kilimanjaro Cottages. Det finns swimmingpool vid lodgen.

SAFARI

DAG 3 – Ngorongoro Crater/Serengeti National Park (25 juni)

Ni åker i en fyrhjulsdriven, safarianpassad, Toyota Landcruiser med uppfällbart tak. Våra anställda guider är från Tanzania och pratar bra engelska men ingen svenska. Alla har fönsterplats i jeepen.

Ngorongoro Conservation Area är ett särskilt naturskyddsområde och inte en nationalpark (som t ex Serengeti). Det innebär bland annat att människor får bo där och hålla boskap, men inte bedriva jordbruk. Detta gör det möjligt för massajerna att utnyttja och leva i området, samtidigt som naturen skyddas. Det är ofta man ser massajer som vallar sin boskap även nere i kratern.

Kraterbottnen är i huvudsak platt och öppen, med några få kullar. Där finns en enda skog, en stor sjö, ett par större kärrområden, några rinnande vattendrag och ett antal mindre utspridda vattensamlingar. Kraterns främsta attraktion bland djuren är förmodligen noshörningarna. Kratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörning.

Nere i kratern lever också en dryg handfull stationära lejonflockar. Antalet geparder är tämligen litet, men även om det behövs lite tur för att få se dem ses geparder ganska ofta. Djurlivet i övrigt är relativt brett, med gnuer, zebror, bufflar, elefanter, gaseller, hyenor och schakaler, och en hel del fåglar.

Efter lunch åker ni vidare till Serengeti National Park. Det tar cirka 2 timmar till Serengetis parkgräns och sedan cirka ytterligare 2 timmar innan ni är inne i centrala Serengeti. Vägen är för närvarande ganska dålig mellan Ngorongoro och Serengeti men blir bättre när ni når Serengeti. Middag och övernattning på Serengeti Wilderness Camp. Här bor ni i tält mitt ute på savannen. Det är tält med hög standard och det finns toalett och dusch i varje tält. Det brukar finnas cirka 10 tält på campen. På campen finns också ett restaurangtält med bar.

DAG 4 – Serengeti National Park (26 juni)

Heldag i Serengeti.

Ytterligare en övernattning på Serengeti Wilderness Camp. Det är möjligt att ha en tidig djurskådning före soluppgången när djuren är mer aktiva. Ni åker då ut före frukost vid 6-tiden för några timmars djurskådning innan ni återvänder till campen för frukost runt kl 9.

DAG 5 – Serengeti National Park/Karatu (27 juni)

Djurskådning i Serengeti under förmiddagen.

Vid lunchtid åker ni tillbaka till byn Karatu för middag och övernattning på Kudu Lodge i Kilimanjaro Cottages.

DAG 6– Lake Manyara (28 juni)

Elefanttätheten i Lake Manyara är normalt sett hög – sju elefanter per kvadratkilometer, vilket sägs vara den tätaste populationen i Afrika. Parken är också känd för sina trädklättrande lejon (klättrar i träd precis som leoparder).

Det första man brukar se i Lake Manyara är babianer som det finns gott om precis efter parkentré. I akacieskogen, parkens södra delar, är det möjligt att se t ex bufflar, giraffer, lejon och zebror, och längs sjöstranden i öster pelikaner, skarvar och storkar. Sjön är en sodasjö, där det bland annat är möjligt att se flamingor.

Efter djurskådningen åker ni till Arusha för middag och övernattning på Karama Lodge som ligger i utkanten av Arusha. Det är en vacker omgivning. Det finns swimmingpool vid lodgen.

DAG 7  –  till Zanzibar (29 juni)

På förmiddagen körs ni till flygplatsen för inrikesflyget till Zanzibar. Flygtiden är cirka en timme. Ni hämtas på flygplatsen på Zanzibar och åker sedan till de norra delarna av Zanzibar. Restiden från flygplatsen är cirka en timme.

ZANZIBAR

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias norra kust är ett populärt badresmål med vita stränder, palmer och varmt badvatten, liksom goda möjligheter till snorkling, dykning och havsfiske.

Stränderna och havet är Zanzibars huvudattraktion, och de flesta hotell ligger med strandnära läge på öns östra och norra halva, som har de bästa stränderna.  Många besökare förlägger även någon eller några dagar till ett hotell i stenstaden, den gamla arabiska stadsdelen i Zanzibars stad på öns västkust.

DAG 7-12  Double Tree by Hilton (halvpension): 29 juni-4 juli

5 övernattningar med halvpension. Double Tree By Hilton ligger vid Nungwikusten på norra Zanzibar.

Boende i Queen Pool/Ocean View. Det är möjligt att lägga till all inclusive om önskemål finns.

DAG 12-13  Tembo Hotel i Stenstaden (bed&breakfast): 4-5 juli

1 övernattning i Stenstaden med sin speciella atmosfär och arkitektur. Ni bor mitt inne i Stenstaden. Tembo Hotel ligger precis vid vattnet.

DAG 13 – Hemresa (5 juli)

Ni hämtas från hotellet och åker till flygplatsen för inrikesflyget till Dar Es Salaam som tar 30 minuter. Ni fortsätter med Qatar Airways från Dar Es Salaam kl 18:25 med ankomst till Doha kl 23:45. Avresa kl 01:55 och ankomst till Arlanda (eller Köpenhamn) kl 07:45 (den 6 juli).

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Tanzania inklusive flygskatt
 • 1 övernattning på Kudu Lodge nära byn Karatu (ankomstdagen) med helpension
 • 4 dagars safari enligt specifikation med helpension
 • 1 övernattning på Karama Lodge  (med helpension), efter safarin
 • Transport till/från flygplatser i Tanzania
 • Inrikesflyg Kilimanjaro-Zanzibar
 • 5 övernattningar på Double Tree By Hilton med halvpension.
 • 1 övernattning på Tembo Hotel i Stenstaden
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (50 USD)
 • Eventuell tvätt av kläder
 • Dryck till maten på hotellen
 • Lunch på Zanzibar
 •  Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu