image_pdfimage_print

Kairo & Nilenkryssning 8 dagar

Reskod: EG1

Antal resdagar: 8

Avresa varje lördag och söndag

Avresa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo

PRISEXEMPEL:

Pris per person:        14 500 kr

Pris för barn:              7 900 kr för barn upp till 12 år (700 kr för barn under två år)

SAMMANFATTNING:

Två övernattningar i Kairo med utflykt till Giza i Kairos utkant där ni besöker Pyramiderna och Sphinxen. På Egyptiska muséet får ni möjlighet att se guldsarkofagen och skatterna från Tutankhamuns grav.

Efter vistelsen i Kairo flyger ni till Aswan där ni kommer att gå ombord på kryssningsfartyget som ni kommer att bo på under fyra nätter. Vi ägnar dagarna åt sightseeing och på kvällarna njuter du av lyxen på det fina fartyget. Att sitta på soldäck och se vardagslivet längst Nilens stränder är att färdas tusentals år tillbaka i tiden. Vår Nilenkryssning är mellan Aswan och Luxor. Ni flyger från Lyxor till Kairo för övernattning nära flygplatsen före hemresan.

Vill du veta mer? Ring oss på 040-54 58 50, email info@kilimanjarosafari.se. Du är även välkommen att besöka vår resebyrå på Norregatan 1 i Malmö (vid Drottningtorget)

DETALJBESKRIVNING

Kairo & Nilenkryssning 8 dagar med avresa varje lördag och söndag

 DAG 1 – Ankomst till Kairo

Avresa förmiddag med Egypt Air. Direktflyg från Köpenhamn medan avresa från Stockholm, Göteborg och Oslo är via Köpehamn. Vi möter er på flygplatsen i Kairo (efter passkontrollen). Transport i minibussar till Marriott Omar Khayyam Hotel (*****). Middag ingår inte vid ankomst.

DAG 2 – Utflyktsdag i Kairo

Efter frukost åker vi till Giza i Kairos utkant till världens mest kända sevärdheter; Pyramiderna och Sphinxen. För att få ut så mycket som möjligt av besöket så använder vi lokala guider som gör historien levande. Vi äter lunch på en egyptisk restaurang, Felfela.

Under eftermiddagen besöker vi Egyptiska Muséet med hundratals världsunika föremål. Guldsarkofagen och skatterna från Tutankhamuns grav är höjdpunkterna. Musiesalen är tillval för de som vill. Ytterligare en övernattning på Marriott Omar Khayyam Hotel. Middag ingår inte.

DAG 3 – Nilenkryssning: till kryssningsfartyget i Aswan (helpension)

Tidigt flyg från Kairo till Aswan. De som önskar kan göra en halvdagsutlykt till Abu Simbel. Det är dock ett tillval som måste bokas före avresa. I Aswan möts ni av vår guide som skall följa med under hela Nilenkryssningen. Inchecknning på det förstklassiga kryssningsfartyget Esplanade. Efter lunch åker vi på en felucca-tur (gammaldags segelbåt) för att se ön Elephantine och Aga Khan mausoleum. Efter middagen på fartyget kan ni sitta på soldäck i den ljumma kvällen. Alla måltider intas på kryssningsfartyget

EG_Esplanade1

DAG 4 – Nilenkryssning: Assuandammen m.m

Efter frukostEG_Esplanade2 besöker vi Assuandammen, en av världens största fördämningar som reglerar den mäktiga Nilen. Vi får se Philetemplet som flyttades med hjälp av Unesco i slutet av 1970-talet, sten för sten, för att skyddas från förstörelse. Därefter åker vi vidare mot templet i Kom Ombo. Vi kryssar vidare til Edfu.

Dagen avslutas med en god middag på båten.

 

DAG 5 – Nilenkryssning: Horus tempel m.m

Efter frukost besöker vi Horus tempel .Efter lunch kryssar vi vidare till Esna, passerer slussen och fortsätter till Luxor.

EG_Esplanade3

 

 

 

DAG 6 – Nilenkryssning: Konungarnas dal, Drottningarnas dal m.m

Vi åker till den västra delen och besöker den mytomspunna Konungarnas dal och ser fantastiska väggmålningar i de gravkammar som är öppna för besökare. Vi besöker Drottningarnas dal och Hatchepsuts tempel. Hon var den berömda kvinnan som regerade som farao i drygt 20 år. Vi får också se Memnostoderna. Efter lunch  fortsätter vi till östra delen och besöker Karnaktemplet med sin sphinx-allé och Luxortemplet med väldiga kolonnrader och salar.

DAG 7 – Nilenkryssning: utcheckning, tillbaka till Kairo

Tidig transfer till flygplatsen i Luxor för flyg till Kairo där minibussar väntar. Vi besöker den Hängande kyrkan med grottan där den Heliga familjen gömde sig på flykt undan farao. Vi besöker också Alabastermoskén, Synagogan och Citadellet. Vi åker därefter vidare till de gamla basargränderna Khan el-Khalili för att shoppa eller bara uppleva alla smaker och dofter. Vi äter lunch på en lokal restaurang. Övernattning på ett hotell nära flygplatsen.

DAG 8 – hemresa

Tidig transfer till flygplatsen för hemresan. Varm mat serveras på flyget till och från Egypten.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Egypten inklusive flygskatt
 • 3 övernattningar i Kairo med halvpension (frukost och lunch)
 • utflykter i Kairo enligt programbeskrivning
 • inrikesflyg Kairo-Aswan
 • Nilenkryssning med utflykter och med 4 övernattningar med helpension
 • inrikesflyg Luxor-Kairo
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum
 • Dryck till maten på hotellen
 • Middagar i Kairo
 •  Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu