image_pdfimage_print

Kenya

Östafrika var hemvist för några av människans tidigaste förfäder. I södra Kenya och vid Olduvai på andra sidan gränsen mot Tanzania har man funnit cirka 2 miljoner år gamla lämningar efter människor.

Mombasa har bevarat mycket av den gamla swahilikulturen, liksom öarna i Lamuarkipelagen kring  Lamu.Swahili är tillsammans med engelska officiellt språk i Kenya.

Under det brittiska kolonialväldet var Kenya en del av  Brittiska Östafrika från 1895.

Efter ett av de blodigaste upproren i den nyare kolonialtidens historia, Mau-Mau-upproren på 1950-talet, blev landet självständigt den 12 december 1963 och blev  republik året därpå. Den förste presidenten och frihetskampshjälten Joma Kenyatta ledde Kenya från självständigheten tills han avled 1978.

Nilenkryssning och safari i Kenya 31 900 kr

Samburu - KenyaUnik kombinationsresa med Kairo, Nilenkryssning mellan Aswan och Luxor och därefter safari i Kenya i Samburu, Lake Nakuru och Masai Mara. Möjligt att förlänga med en vecka med sol&bad i Mombasa. Kod G6. Avresa varje onsdag.

Safari i Kenya med 7 dagar i Mombasa – 22 900 kr

3 dagars safari i Amboseli, Tsavo West och Tsavo East. 6 övernattningar i Mombasa på Travellers Beach Hotel & Club. Pris exklusive flyg: 15 900 kr. Kod KE2

 

Menu